Ostatné krajiny - scandinavianstudy.sk

Ostatné krajiny

Pri výbere budúcej študijnej destinácie, si dovoľ „zamyslieť sa trochu inak“. Objav destinácie, ktoré ti môžu ponúknuť oveľa viac, ako si dokážeš predstaviť. Každá zahraničná škola ťa obohatí o vzácne spomienky a nové perspektívy, no tieto destinácie majú potenciál navždy zmeniť tvoj život! Nižšie nájdeš špičkovýé škôly v ponuke!

1. University of Technology and Design, Harbour.Space, Barcelona, Španielsko

Stránka školy: https://harbour.space/

Predstav si školu, ktorá nebola vytvorená rozhodnutím „akreditačnej komisie docentov na ministerstve“, ale legendami businessu ako Ingo Beyer von Morgenster (Senior Partner at McKinsey & Company), alebo Svetlana Velikanova (Investment Banker at Citibank and Morgan Stanley). Predstav si školu, kde miesto tvojich profesorov zaujmú ľudia ako Kamran Elahian, ktorý dotiahol na burzu 3 unicornové spoločnosti, Ann Hiatt, pravá ruka Jeffa Bezosa v Amazone, Irene Prereyra, držiteľka Red Dot za design či Mikhail Mirzayanov, zakladateľ Codeforses!

Harbor Space University je univerzita, ktorá sa špecializuje na moderné technológie, podnikanie a dizajn s inovatívnym prístupom, v dynamickom prostredí Barcelony a pokrokovom Bangkoku. Univerzita ponúka ultra-progresívne programy, ktoré zahŕňajú širokú paletu technických a netechnických oblastí ako:

Na HS máš príležitosť získať univerzitné tituly z moderných odvetví, vyučované v angličtine vedúcimi predstaviteľmi (CEO) unikátnych spoločností z celého sveta. Ich cieľom je pripraviť študentov na technologicky pokročilé profesionálne kariéry najvyššej kvality v oblastiach technológií a dizajnu. Moderné prostredie campusu ti poskytne ideálne podmienky na rozvoj inovatívnych nápadov a tvorbu riešení súčasných spoločenských výziev, vrátane tém ako sú green economy, e-zdravie, obnoviteľné energia a cyber-bezpečnosť, crpypto a fin-tech.

Študijné programy prebiehajú po celý kalendárny rok vkuse (bez prázdnin) a sú rozdelené do pätnástich trojtýždňových modulov. Každý modul je vedený špičkovým lídrom v danej oblasti a ponúka projektové učenie, interaktívny prístup na hodine, priemyselnú integráciu technologicky podporenej výučby a personalizovaný prístup ku každému študentovi. Budeš sa prostredníctvom projektového učenia angažovať v reálnych projektoch, kde môžeš aplikovať svoje technologické znalosti, zdokonaliť svoje schopnosti riešenia problémov a spolupráce.

2. Geneva School of Diplomacy and International Relations

Stránka školy: https://genevadiplomacy.ch/academic-programmes/programmes/

Škola diplomacie a medzinárodných vzťahov v Ženeve (GSD) je špičková inštitúcia nachádzajúca sa priamo v srdci svetovej diplomacie v Ženeve, pri centrách globálnych inštitúcií ako je OSN, UNHCR, WHO. GSD tvorí multidisciplinárnu akademickú komunitu, ktorá poskytuje ideálne prostredie pre tých, ktorí sa chcú venovať medzinárodným vzťahom a diplomacii na medzinárodnej úrovni.

Keďže GSD poskytuje vynikajúce vzdelanie vo vybranom segmente diplomacie, priťahuje každoročne najlepších študentov z celého sveta. Ponuka akademických programov zahŕňa bakalárske, magisterské a doktorandské štúdiá, ktoré sú zamerané na medzinárodné vzťahy a diplomaciu, a sú doplnené stážami v rámci osvojenia si diplomatických zručností.

Keďže GSD poskytuje vynikajúce vzdelanie vo vybranom segmente, priťahuje každoročne najlepších študentov z celého sveta. Ponuka akademických programov zahŕňa bakalárske, magisterské a doktorandské štúdiá, ktoré sú zamerané na medzinárodné vzťahy a diplomaciu, a sú doplnené stážami v rámci osvojenia si diplomatických zručností.

Cieľom  univerzity je prenášať vzdelávacie skúsenosti spojené s eleganciou, intelektuálnou stimuláciou a nezabudnuteľnými medzinárodným presahom.  Škola poskytuje študentom širokú škálu rozdielových skills potrebných v oblasti vlády, politiky, práva, ekonómie, žurnalistiky, medzinárodného obchodu a humanitárnej práce. Všetky programy sú vyučované v angličtine a vedú ich uznávaní profesori, veľvyslanci, štátnici, humanitárni pracovníci, novinári a teológovia, ktorí sú vybraní pre svoje pedagogické zručnosti a humanitárnu angažovanosť.

3. ISM MUNICH – International School of Management, Mníchov, Nemecko

Stránka školy: https://www.munich-business-school.de/

Baví ťa business? Tak študuj na najlepšej nemeckej business univerzite v  „business studies“ v Mníchove.  

MBS Mníchov ti ponúka kariéru v centrálach spoločností ako sú Allianz, BMW, Google, Salesforce či Ernst & Young. Vrcholový manažement spoločností kótovaných na DAX burze, sa stane tvojimi profesormi už počas školy. Súčasťou štúdia je povinný „semester abroad“ – na top partnerských školách ako sú Boston University, University of Melbourne, či Regent’s University London a takisto 3 povinné stáže.

Študuj v malých skupinách 15-20 študentov, na interaktívnych prednáškach s množstvom tímovej práce, pracuj na obchodných projektoch so skutočnými spoločnosťami, a s lektormi pôsobiacimi v skutočne medzinárodných spoločnostiach.

4. Footbal Business Academy (Online+Genéve, Swiss +Lisabon, POR)

Stránka školy: https://the-fba.com/

The Football Business Academy (FBA) je škola zameraná na futbalový priemysel. Program bol vytvorený v spolupráci s odborníkmi z rôznych oblastí futbalového priemyslu s cieľom poskytnúť kandidátom rozdielové skills. Ak máš vášeň pre futbal a ambície stať sa lídrom vo futbalovom priemysle, pracovať ako agent alebo pracovať v štruktúrach top klubov.,  The Football Business Academy je ideálnym miestom na štarte tvojej cesty.

Štúdium ponúka šecifické predmety zamerané na oblasti futbalového priemyslu, ako manažment, marketing, sponzoring, fanúšikovské vzťahy, komunikáciu a mnoho ďalších. Študenti majú možnosť zúčastniť sa interaktívnych prednášok, workshopov a tréningov, kde sa učia od najlepších v segmente.

Štúdium ponúka šecifické predmety zamerané na oblasti futbalového priemyslu, ako manažment, marketing, sponzoring, fanúšikovské vzťahy, komunikáciu a mnoho ďalších. Študenti majú možnosť zúčastniť sa interaktívnych prednášok, workshopov a tréningov, kde sa učia od najlepších v segmente.

Štúdium zahŕňa prednášky svetových futbalových expertov s bohatými skúsenosťami. Football Business Academy sa môže pochváliť s cca 250 partnerstvami priamo s futbalovými organizáciami ako sú FIFA, UEFA, národnými futbalovými zväzmi či poprednými klubmi ako je Real Madrid, PSG, Glasgow Rangers, Espanyol Barcelona, Olympic Marseille ai.

Štúdium v kocke:

  • všetky prednášky sú absolvované v reálnom čase online
  • všetky prednášky sú nahrávané a sprístupnené neskôr v študijnom portály
  • 90% študentov počas štúdia pracuje
  • na FBA nie je povinná dochádzka (študent musí mať absolvované projekty a skúšky)
  • forma štúdia: 6 mesiacov online, 3 mesiace Internship (stáž v kluboch podľa svojho výberu), 2 mesiace študijný pobyt v Lisabone + študijné cesty do Švajčiarska (UEFA, FIFA, etc.)

Jedným z hlavných prínosov štúdia na FBA sú okrem získania formálneho vzdelania a skúseností aj povinné stáže v renomovaných futbalových kluboch – umožňujú študentom budovať cenné kontakty a získavať uznávanie v priemysle. Kontakty(network) sú rozhodujúce pre tvoju budúcu kariéru v odvetví futbalu!

5. Fine Arts & Design Academy in Syracuse, Sicily, Taliansko

Stránka školy: https://madeprogram.it/en/homepage

Fine Arts & Design Academy in Syracuse – Program MADE je projekt Akadémie výtvarného umenia a dizajnu „Rosario Gagliardi“ v Syrakúzach.

Akadémia je prienikom dizajnu, umenia, remeslami, miestnou tradíciou a kultúrou, ktorú oživuje tím špičkových profesorov z rôznych krajín, s vynikajúcimi odbornými skúsenosťami získanými na významných svetových univerzitách, galériách a samozrejme v praxi. Vzdelanie na MADE  (v jeho najvyššom zmysle slova) považované za základ akejkoľvek formy osobného rastu a spoločenského pokroku.

Fine Arts & Design Academy in Syracuse, má svoj „genius loci“, ducha Stredozemného mora. Je to miesto schopné odrážať kultúrnu a umeleckú dynamiku celej Sicílie, absorbovať a kultivovať nové medzinárodné talenty. Akadémia poskytuje vzdelanie v oblasti dizajnu (products and spaces) vizuálneho umenia (fotografie, grafika, video), módy a dizajnu látok a materiálov, animácie a herného dizajnu, či v odbore Design & Crafts. Okrem toho organizuje tzv. MADE Labs (http://www.madelabs.it/), jednu z najdôležitejších letných škôl v Európe, na ktorej sa každý rok stretávajú študenti z celého sveta v Syrakúzach.

6. Istituto Europeo di Design (IED), Taliansko

Stránka školy: https://www.ied.edu/courses/three-years-diploma


Si nadšená/ný pre designu? Hľadáš miesto, kde sa stretávajú umenie, inovácie a business? Zamysli sa nad Istituto Europeo di Design (IED) nachádzajúci sa v srdci Talianska, škola je stredom kreatívneho vesmíru, ktorý formuje svet dizajnu nie len v Taliansku už celé desaťročia.

IED má ž od roku 1966 bohatú históriu v odbornom a akademickom rozvíjaní kreativity a dizajnového majstrovstva. So kampusmi v hlavných talianskych mestách, ako sú Miláno, Rím, Florencia a Benátky, ako aj medzinárodnými pobočkami vo Španielsku a Brazílii, ti poskytne prístup do sveta globálnej inšpirácie a medzinárodnej spolupráce.

Študenti na IED získajú prístup k moderným zariadeniam a zdrojom. Od pokročilých dizajnových štúdií po plne vybavené dielne zamerané na módu majú študenti všetky nástroje, materiály a intelektuálne zdroje, ktoré potrebujú na premenu svojich kreatívnych vízií na skutočnosť.

Talianske bohatstvo kultúrneho dedičstva je neustálym zdrojom inšpirácie. Od umenia a históriu vo Florencii cez módnu metropolu Milána sú študenti obklopení svetom kultúry, umenia, designu, ktorý podnecuje ich kreatívnu cestu.

Ak hľadáš dizajnovú školu, ktorá kombinuje tradíciu s inováciou, Istituto Europeo di Design (IED) v Taliansku je miestom, kde začni. Či už tvoja vášeň patrí móde, vizuálnej komunikácii, dizajnu alebo iným kreatívnym oblastiam, IED ti ponúka príležitosť premeniť svoje sny na skutočnosť a vydať sa na očarujúcu cestu sveta dizajnu.

7. SRH Berlin University of Applied Sciences, Nemecko

Stránka školy: https://www.srh-berlin.de/en/

v

SRH Berlin je špičková univerzita, ktorá zameriava na poskytovanie najlepšieho možného vzdelania študentom, ktorí hľadajú kvalitné bakalárske a magisterské štúdium v Nemecku.

Objav rozmanité príležitosti v oblasti médií a kreatívneho priemyslu, advertisingu, hudby, ilustrácie, dizajnu, filmu, fotografie či písania. SRH odlišuje od ostatných univerzít v Nemecku najmä: ponukou odborov v anglickom jazyku, kvalitou výučby, prakticky orientovanou metódou výučby – tzv. CORE Principle.

SRH odlišuje od ostatných univerzít v Nemecku: 

  • vynikajúcou kvalitou výučby
  • na škole je prakticky orientovaná metóda výučby – tzv. CORE Principle
  • globálna prepojenosť s viac ako 100 krajinami a s viac ako 113 univerzitami.
  • väčšina programov na bakalárskej aj magisterskej úrovni zahŕňa jednu alebo dve stáže, ktoré vám umožnia získať cenné pracovné skúsenosti, poskytnúť vám ďalšiu výhodu na trhu práce a nakoniec prejsť do zamestnania.

Jazykové centrum SRH ponúka kurzy nemčiny zadarmo všetkým zahraničným študentom, ktorí majú záujem využiť jedinečnú príležitosť a pridať si ďalší jazyk do svojich zručností.

8. SRH University of Applied Sciences, Haarlem Campus, Holandsko

Stránka školy: https://haarlem-campus.com/

SRH Haarlem Campus – ponúka študentom inovatívny koncept výučby a učenia, ktoré podporujú profesionálny a osobný rast. Haarlem Campus patrí do siete popredných súkromných univerzít v Nemecka a Holandska.

Desaťročia skúseností v oblasti vzdelávania, výskumu a prenosu znalostí v rámci podnikateľského prostredia priviedli SRH k akademickým programom, ktoré sú navrhnuté tak, aby ponúkali študentom najlepšiu možnú prípravu na požadovanú oblasť ich budúcej praxe.

Študenti sú povzbudzovaní, aby rozvíjali svoje vlastné nápady. To je dôvod, prečo sa podnikanie (enterpreneurship) vinie naprieč programami a zabezpečuje, aby sa študenti dostali do kontaktu s témami týkajúcimi sa založenia vlastného podnikania už na škole.

Jedinečný ekosystém na SRH v tzv. Cupola of Haarlem, poskytuje perfektné podmienky tým, že ponúka Network a podpornú business infraštruktúru (vrátane inkubačného centra a labs, učební, vybavenia, malých študijných skupín, autentických odborných úloh a tematicky zameraných päťtýždňových blokov). Preto vzdelávací koncept zahŕňa vysoký stupeň sebaurčenia, čo vedie k väčšej nezávislosti študentov.

A ešte pár škôl, ktoré stoja za to a chceš riešenie out of the box!

Swiss Business School for Hotel & Tourism Management, Atény, Grécko

Stránka školy: https://www.swissalpinecenter.com/


Už od roku 1987 Swiss Alpine Center poskytuje špičkové, vysokokvalitné vzdelávanie v oblasti Hospitality (Manažmentu cestovného ruchu).

Alpine sa etablovala ako vedúca vzdelávacia inštitúcia v segmente s obdivuhodnou mierou zamestnateľnosti – takmer 99 % študentov si nájde po absolvovaní štúdia prácu priamo v odvetví. V Alpine Center sú programy navrhnuté tak, aby spĺňali profesionálne ciele študentov (výuka, stáže) a zároveň vyhovovali meniacim sa potrebám globálneho priemyslu v rámci odvetvia.

Portfólio odborov (predmetov) v ponuke zahŕňa: Hotel Management, Travel & Tourism Management, Culinary Arts Management, Events & Conventions Management, Food & Beverage Management, Spa Management, Hospitality & Cruise Management na či už diplomovej, bakalárskej a postgraduálnej úrovni.

Portfólio odborov v ponuke zahŕňa: Hotel Management, Travel & Tourism Management, Culinary Arts Management, Events & Conventions Management, Food & Beverage Management, Spa Management, Hospitality & Cruise Management na či už diplomovej, bakalárskej a postgraduálnej úrovni.

Prečo by ste mali ísť študovať Hospitality & Tourism priamo do Grécka?

  • Turizmus je kľúčovým sektorom gréckej ekonomiky, poskytujúcim príležitosti pre študentov v oblasti internshipov a práce.
  • Nízke životné náklady – Grécko má jedny z najnižších nákladov na život v EÚ, s nižšími školnými a poplatkami ako v Švajčiarsku alebo UK.
  • Stredomorský životný štýl – Grécko má stredomorské podnebie a horúce letá, čo študentom umožňuje zažiť bohatú kultúru, históriu, grécku kuchyňu, nočný život a jedinečný ostrovný spôsob života.
  • Bezpečné prostredie – Grécko sa považuje za jednu z najbezpečnejších krajín v Európe s minimálnym vážnym zločinom.
  • Duálna kvalifikácia – Štúdium v Grécku umožňuje získať duálnu kvalifikáciu, švajčiarsku a britskú, bez potreby cestovať do týchto krajín.

Howest University of Applied Sciences, Bruggy, BEL

Stránka školy: https://www.howest.be/en

Howest je univerzita aplikovaných vied v Západnom Flámsku, provincii Belgicka s piatimi kampusmi v mestáck Bruggya Kortrijk. Howest si v priebehu rokov vybudoval solídnu povesť vo vedeckom výskume, službách a vzdelávaní orientovanom na aplikácie, vďaka partnerstvu s univerzitami a organizáciami v teréne v Belgicku, Európe a na celom svete. 

Škola známa svojim inovatívnym a interdisciplinárnym prístupom k vzdelávaniu a výskumu a úzkou spoluprácou s priemyslom, obchodom a sociálnym ziskovým sektorom. Howest je členom Asociácie univerzít v Gente a je plne akreditovaný NVAO (holandsko-flámskou akreditačnou organizáciou).

Ponúka certifikované programy, všetky so silným praktickým zameraním, v oblastiach ako Business & Management, Industrial Sciences & Technology, Digital Design, Architecture, Healthcare, Education and Social Sciences.

Howest je takisto známy technologickými programami, ako sú kybernetická bezpečnosť, digitálny dizajn a vývoj a digitálne umenie a zábava. Podľa The Princeton Review® je Howest University of Applied Sciences jednou z najlepších vysokoškolských škôl, na ktorých môžete študovať herný dizajn. Howest sa so svojím bakalárskym programom v oblasti digitálneho umenia a zábavy (DAE) umiestnil na 21. mieste v zozname vysokoškolských programov pre rok 2020.

Howest a program DAE tiež získali prvé miesto v The Rookies Award ako najlepšia škola dizajnu a vývoja hier na svete v roku 2017 , 2018 a 2021a piate miesto v roku 2019.

Montreux Institute of Business Development (MIBD), Swiss

Stránka školy: https://mibd.ch/

Montreux Institute of Business Development (MIBD), je nová inštitúcia, ktorej odbory a vyučovanie boli spustené v roku 2021 a poskytuje inovatívne vzdelávanie a prípravu na budúcu prácu v reálnom svete so švajčiarskym citom pre business.

MIBD je súkromná vzdelávacia inštitúcia, s kampusmi vo Švajčiarsku a v Dubaji. Hlavným cieľom na MIBD je preklenutie priepasti zručností a vedomostí medzi tradičným obchodným vzdelávaním a modernými potrebami zamestnávateľov prostredníctvom tzv. zážitkového vzdelávania, poskytuje študentom flexibilnú vzdelávaciu skúsenosti, ktorá spájajú švajčiarske a medzinárodné štandardy a hodnoty.

Výnimoční odborníci v roli učiteľov vedú študentov na študentskej ceste, ktorá prepája teóriu s praktickými aplikáciami  s cieľom rozvoja zodpovedných budúcich lídrov v oblasti business managementu

Avans University of Applied Sciences, HOL

Stránka školy: http://www.avans.nl/international

Avans University of Applied Sciences bola založená 1. januára 2004 po zlúčení Hogeschool Brabant a Hogeschool ‚s-Hertogenbosch. Avans Univeristy sa nachádza v troch mestách v južnej časti Holandska, avšak anglické programy sa vyučujú len v meste Breda.

Mesto Breda je označované za „Perlu Juhu“ s historickým duchom a širokou ponukou barov, reštaurácií a športových klubov pre mladých ľudí. Univerzita Avans v meste Breda je ako stvorená pre teba,  ak túžiš po príjemnom, bezpečnom a dynamickom prostredí!

Avans University of Applied Sciences sa môže pýšiť vyhlásením za TOP hlavnú univerzitu aplikovaných vied v Holandsku.

Inholland University of Applied Sciences, HOL

Stránka školy: https://www.inholland.nl/inhollandcom

Inholland University of Applied Sciences je jednou z najlepších vzdelávacích inštitúcií v celom Holandsku a to najmä vďaka ich individuálnemu prístupu a priateľskému prostrediu. Táto univerzita sídli vo veľkomestách ako Amsterdam, Delft, Haarlem či dokonca The Hague. 

Čo študenti oceňujú najviac je určite vysoká kvalita, a to čo sa týka odborného štúdia, študijných prostriedkov, profesionálnych učiteľov aj mimoškolských aktivít. Štúdium na Inholland University je orientované na prax – nenájdeš tu povinné memorovanie učiva, či učenie sa poučiek.

Počas štúdia a pracovnej stáže získaš skúsenosti v oblasti obchodu a priemyslu, čo ťa pripraví do tvojho budúceho povolania. Okrem toho spoznáš ľudí z celého sveta, a tieto kontakty ti už zostanú na celý život.

KdG university of Applied Sciences and Arts, Antverpy, BEL

Stránka školy: https://www.kdg.be/en

KdG univerzita je domovom 14600 študentov, z nich 1500 je medzinárodných.

KdG sa nachádza v Antwerpách v Belgicku, veľmi živom medzinárodnom meste v centre Európy. Škola ponúka bakalárske programy vyučované v angličtine, vytvárané a aktualizované priamo odborníkmi, tak aby vyhovovali dnešnému globalizovanému svetu.

Priprav sa na tvoju budúcu kariéru. Rozvíjaj globálne myslenie a získaj individuálnu podporu na dosiahnutie tvojich individuálnych ambícií!

Rozumieme tomu čo robíme a ak si nechceš iba podať prihlášku, ale byť aj prijatý, daj nám o sebe vedieť